Виберіть країну:

Написати нам

Бажаєте працювати з нами?

    photo
    Дизайн

    ТОП-5 трендів у дизайні сайтів 2023

    03.09.2023 0

    Тренди у дизайні сайтів змінюються швидше, ніж колекції у всесвітньо відомих модельєрів. І якщо оформлення нарядів від кутюр’є можна ще якось передбачити, то що ж «залетить» відвідувачам ресурсу завтра, навіть припускати не варто — все одно виявиться не так, як ви думали.

    Але, як кажуть, щось мінливе, а щось вічне. Тому фахівці GeniuStudio провели дослідження, проаналізували особистий досвід та склали ТОП-5 трендів дизайну, які зроблять ваш сайт привабливим для відвідувачів.

    Мінімалізм та простота

    Мінімалізм і простота стає дедалі популярнішим з кожним роком. Річ у тім, що користувачам вже набридли різні «розпускання пав’ячого хвоста». Тому вони хочуть такого, на чому може відпочити око.

    Багато фахівців відмовляються від надлишкових елементів у дизайні на користь простіших та чистіших композицій. Це робить ресурс більш читабельним та зручним у навігації. Більшість сучасних людей робить вибір на користь швидкого доступу до інформації. Тому кожен розробник прагне створювати вебсайти, які забезпечують конкретно це.

    Задній фон з тематичних картинок

    Другий тренд цього року — це тематичні ілюстрації. Картинки, які відповідають темі сайту, стали популярним способом привернення уваги користувачів. Вони часто не помітні. Але саме таке рішення дозволяє додати унікальності та візуального інтересу, створити образ, що запам’ятовується. Це особливо важливо для брендів, які прагнуть виділитися на фоні конкурентів.

    Велике типографічне оформлення

    Якщо замислитися, більшість сайтів використовують нудні шрифти. Однак, у 2023 році все більше дизайнерів намагаються зробити ресурси більш виразними та незабутніми. Хто б міг подумати, що лише шрифт може зробити сайт помітнішим і привабливішим! Велике типографічне оформлення чудово підходить для заголовків та важливих повідомлень, що робить сторінки сайту більш інформативними та зручними для користувачів.

    Анімація

    Анімовані елементи стали популярними внаслідок певного динамізму та інтерактивності. Вони вносять у дизайн цікавості. Анімація може бути використана для виділення важливих елементів, створення унікальних переходів між сторінками, привернення уваги користувача до чогось. «Живі» елементи також допомагають створити образ, що запам’ятовується, що особливо важливо для брендів і компаній, які бажають підкреслити свою інноваційність і креативність.

    Градієнти та неонові кольори

    Зараз градієнти — це тренд всього: волосся, нігтів, одягу, дизайну. І хто б міг подумати про це ще кілька років тому! Адже раніше подібне рішення особливої популярності не мало.

    Градієнти використовують для створення унікальних переходів між кольорами, додавання глибини та об’ємності у дизайн. Неонові ж кольори допомагають промальовувати яскраві ефекти, котрі запам’ятаються. Це особливо важливо для сайтів, у яких цільова аудиторія молодша за 35.

    Який із запропонованих дизайнів вибрати?

    Якщо подивитися на наш ТОП, можна побачити одну «фішку». Тут є все — від яскравих до дуже стриманих рішень. Але це дійсно правильно. Адже люди є різні — одним подобається мінімалізм, іншим, навпаки, все, що виділяється. Тому, проаналізувавши вашу цільову аудиторію, ви можете з’ясувати, який саме тип запропонованого дизайну сподобається вашим потенційним клієнтам у 2023 році.

    Однак, не варто забувати про те, що сайт має бути функціональним, зручним та легким у використанні. Тому дизайнери GeniuStudio завжди пам’ятають саме про користувачів та створюють ресурси, які найкраще відповідають їхнім потребам та очікуванням.

    Click on a star to rate it!

    Average rating 0 / 5. Vote count: 0

    No votes so far! Be the first to rate this post.

    Коментарі

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *