Виберіть країну:

Написати нам

Бажаєте працювати з нами?

    photo
    Дизайн

    Що таке UI та UX дизайн

    03.08.2022 0

    Концепція UI/UX дизайн

    Незважаючи на те, що поняття UI/UX дизайну були відомі людству досить давно, проте актуальність та широку популярність ця абревіатура набула на початку нинішнього століття завдяки поступовому впровадженню IT-технологій та електронних пристроїв у всі верстви населення. Будь-який сучасний популярний цифровий продукт, незалежно від того, для якої платформи він розроблений, має певний інтерфейс для взаємодії з користувачем. Одним із важливих критеріїв, що впливають на успішність такого цифрового продукту, є його широкі функціональні можливості, здатні вирішити необхідні завдання великого кола користувачів та зручність використання. Тому, щоб ідеально поєднувати комфорт використання цифрового продукту та його ефективність для кінцевого користувача, веб-розробниками та програмного забезпечення застосовується UI/UX дизайн. Розглянемо докладніше, що є UI і UX дизайн, й у чому їх відмінності.

    UI дизайн

    UI дизайн – це візуальне оформлення інтерфейсу цифрового продукту. До нього входять всі елементи, що відображаються на екрані, і можуть включати:
    • Іконки;
    • Фотографії;
    • Анімації;
    • Різні види меню;
    • Шрифти;
    • ілюстрації;
    • Форми;
    • Кнопки;
    • Кольори окремих елементів чи областей.
    Головним завданням UI дизайнерів є така візуальна розробка інтерфейсу цифрового продукту, при якому у користувача не виникне труднощів у розумінні тих чи інших дій, що забезпечуються інтерфейсом. Для цього UI дизайнери використовують спеціальні інструменти і дотримуються рекомендацій корпорацій Google і Apple, що задають загальну концепцію інтерфейсів для сторонніх розробників.

    UX дизайн

    UX дизайн – це процес розробки інтерфейсу цифрового продукту з урахуванням статистичних даних про дії користувачів. До головної мети UX дизайнера належить загальне глибоке вивчення користувачів та їхнього досвіду, і на підставі цих складових створення максимально простого та комфортного у використанні інтерфейсу цифрового продукту, а також отримання позитивних та позитивних емоцій від величезної кількості користувачів, які використовують цей продукт.
    Серед важливих аспектів вхідних в UX-дизайн слід виділити:
    • Доскональне вивчення потреб цільової аудиторії;
    • Розробка стратегії, підтвердженої статистичними даними та іншими вагомими аргументами;
    • Створення прототипу інтерфейсу з урахуванням всіх можливих сценаріїв взаємодії користувача з цифровою розробкою;
    • Узгодження з UI дизайнерами загальної концепції проекту для повної гармонійності;
    • Проведення тестування кількох версій цифрового продукту, для фіксації користувачам, які найбільше сподобалися.
    UX дизайнери не лише вивчають потреби користувачів, а й проводять аналіз цифрових продуктів конкуруючих компаній. За підсумками зібраної інформації розробляється власна концепція.

    Висновок

    Тепер, коли ви ознайомлені з термінами UI та UX дизайну, можна підбити підсумок і визначити відмінності UI від UХ дизайну. Ці відмінності полягають у тому, що UI дизайн відповідає за візуальну частину інтерфейсу користувача цифрового продукту, а UХ дизайн за його функціонування.

    Click on a star to rate it!

    Average rating 5 / 5. Vote count: 1

    No votes so far! Be the first to rate this post.

    Коментарі

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *