Виберіть країну:

Написати нам

Бажаєте працювати з нами?

    photo
    Діджиталізація бізнесу

    Вибір кольорів для сайту

    03.08.2022 0

    Вибір кольорової палітри сайту

    Найскладнішим етапом розробки дизайну сайту є вибір кольорів. Іноді “фарбувальні роботи” можуть проходити і без особливих зусиль, якщо загальна колірна гама була обрана заздалегідь. Але зазвичай все ж таки доводиться буквально вимучувати рішення кольору кожного блоку. Найбільше складнощів з’являється тоді, коли потрібно якимось чином ув’язати дизайн із строгими корпоративними кольорами, але щоб при цьому він ще й виглядав оригінально, свіжо.

    Як пов’язані емоції та колір?

    За допомогою кольору можна зробити непривабливу решітку блоків шаблону чимось осмисленим. Тому нечасто зустрічаються вдалі ресурси, пофарбовані лише одні відтінки сірого. Кольори для будь-якої культури несуть певний сенс, вони асоціюються з історичними подіями або чимось важливим для конкретної людини. А оскільки досвід може бути індивідуальним, не так просто вгадати бажання замовника.
    Є деякі особливі випадки, коли кольори мають загальнокультурне значення і тому сприймаються приблизно однаково.

    1. Кольори державних прапорів. Якщо розмістити кольори в дизайні шаблону так само, як на прапорі країни, цілком можна надати їм певного значення. Можливо, і зворотна ситуація – коли не треба підкреслювати приналежність ресурсу до якоїсь держави. Тоді слід уникати розташування кольорів у відповідному вигляді.
    2. Кольори соціальних груп. Особливо значущі чи великі соціальні групи теж мають щось на зразок власний прапор. Наприклад, у раста-культурі це червоний, жовтий та зелений.
      Тому деякі люди бачать у таких поєднаннях пряме відсилання. Представнику нетрадиційної сексуальної орієнтації добре знайомі поєднання смужок кольорів веселки, крім блакитного. Для емо-культури символом є поєднання чорного та рожевого. Кожен із цих варіантів можна реалізувати в тому випадку, якщо сайт несе певну чітку спрямованість. Якщо ж ресурс ніяк не пов’язаний із зазначеними соціальними групами, краще від використання подібних поєднань утриматися. В інших випадках колір може впливати. Воно може бути різним, тому при “фарбувальних роботах” його обов’язково потрібно брати до уваги. Колір обов’язково впливатиме на настрій та поведінку користувача.

    Click on a star to rate it!

    Average rating 0 / 5. Vote count: 0

    No votes so far! Be the first to rate this post.

    Коментарі

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *