Виберіть країну:

Написати нам

Бажаєте працювати з нами?

    photo
    Діджиталізація бізнесу

    Як покращити досвід користувача на вашому сайті: 5 простих порад

    03.09.2023 0

    Досвід користувача або UX (User Experience) — це один з ключових факторів, який впливає на успіх вашого сайту. Адже якщо відвідувач не отримає потрібну інформацію на сторінках вашого ресурсу, він швидко піде до конкурентів. 

    Ми вирішили розібратися у тому, чи можна цього уникнути. Отже, як можна поліпшити досвід користувача? Читайте нижче.

    Забезпечте швидке завантаження сторінок

    Це один з найважливіших факторів позитивного досвіду користувача. Якщо ваш сайт завантажується надто повільно, потенційні клієнти можуть швидко перейти до конкурентів. Дослідження показують, що більшість користувачів очікують на завантаження сторінки всього 2-3 секунди. Якщо ваш сайт «думає» довше, ми рекомендуємо:

    1. Стиснути зображення. Ви можете оптимізувати картинки не лише зменшивши їх розмір, а й використовуючи формати WebP.
    2. Використовувати кешування. Ця опція дозволяє зберігати деякі дані на комп’ютері користувача, щоб при наступному відвідуванні сайту він міг завантажити сторінку швидше.
    3. Оптимізувати код. Ви повинні переконатися, що він не містить помилок.

    Якщо все це не допомогло, спробуйте перенести сайт на нову, легшу CMS систему.

    Зробіть ресурс простим та інтуїтивно зрозумілим

    Простота використання сайту — це «ключ» до всього. Якщо ресурс складний, користувачі можуть швидко закрити його. Зробити ваш сайт простішим можна так:

    1. Продумайте зрозумілу навігацію за допомогою чіткого та логічного групування схожих сторінок в один блок. Також пропишіть пошуковий рядок. Користувачі повинні легко знайти потрібні розділи сайту.
    2. Використовуйте зрозумілу мову. Намагайтеся обходитися без складних термінів чи технічної «жаргонної» лексики.
    3. Зробіть дизайн «чистим» та зрозумілим. Намагайтеся уникати зайвої інформації та переконайтеся, що сайт не перевантажений. Використовуйте чіткі та контрастні кольори для тексту та фонових зображень. Так ви забезпечите користувачеві легкість читання.
    4. Перевірте веб-сайт на мобільних пристроях. Так ви переконаєтеся, що ресурс оптимізовано для гаджетів і він може коректно відображатись на різних екранах.

    Це все, звісно, займе деякий час. Але, повірте, в результаті все окупиться.

    Перевірте зручність використання сайту

    Уявіть себе на місці простого користувача та проаналізуєте зручність використання вашого сайту. Ось кілька способів, які можуть допомогти зробити ресурс простим для відвідувача:

    • додайте форми зворотнього зв’язку. Так ви дозволите користувачам швидко зв’язатися з вами та залишити відгуки про сайт. Це допоможе зрозуміти, що саме потрібно покращити і які функції можуть бути додані.
    • запропонуйте зручний спосіб пошуку. Знову повертаємося до пошукового рядка та навігації — користувачі повинні легко знаходити потрібну інформацію.
    • використовуйте чіткі заголовки та підзаголовки. Вони допомагають користувачам швидше розуміти структуру сайту та знаходити потрібну інформацію.

    Також переконайтеся, що усі сторінки відображаються у правильному форматі. Йдеться про адекватну структуру, відповідне розташування кнопок, картинок і текстів. Загалом ресурс має бути легким для читання і зрозумілим.

    Оновлюйте вміст сторінок

    Коли користувач зауважує, що на сайті немає нової інформації або цікавих пропозицій, він втрачає інтерес і перестає відвідувати ресурс. Тому обов’язково:

    • публікуйте нові статті та товари. Це допоможе утримати увагу відвідувачів та змусить їх повертатися на сайт.
    • створіть блог та постійно наповнюйте його. Так користувачі будуть отримати нову та корисну інформацію.
    • проводьте опитування та дослідження. Така тактика допоможе вам зрозуміти чого користувачі очікують від ресурсу. Це може підштовхнути вас до створення нових функцій та покращення існуючих, підлаштовуючи їх під конкретні потреби відвідувачів.

    Також не забувайте оновлювати старі статті. Доповнюйте їх прогресивними тенденціями у вашій ніші. Це не тільки допоможе поліпшити досвід користувача, але і підвищить показники SEO вашого сайту.

    Забезпечте безпеку сайту

    Якщо користувачі відчувають, що їх дані та особиста інформація не захищені, вони не будуть витрачати час на перегляд вашого ресурсу.

    Ось кілька способів, які можуть допомогти захистити сайт:

    1. Використовуйте SSL-сертифікат. Він забезпечить безпеку передачі даних між сервером та браузером, що допоможе захистити користувачів від кібератак та зломів.
    2. Проводьте періодичні перевірки безпеки. Так ви зможете виявити вразливості та проблеми, а також швидко їх усунути.
    3. Продумайте захист паролів. Ця проста опція дозволить забезпечити повну безпеку даних користувача та їх інформації.

    Прийміть наші поради до уваги, і не забувайте, що поліпшення досвіду користувача на вашому сайті — це дуже важливий процес. Він допоможе збільшити кількість відвідувачів та утримати їх на сторінках вашого ресурсу. Зробивши сайт більш зручним, інтуїтивно зрозумілим, швидким та безпечним, ви підвищите продажі та напрацюєте репутацію у вашій ніші.

    Click on a star to rate it!

    Average rating 0 / 5. Vote count: 0

    No votes so far! Be the first to rate this post.

    Коментарі

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *