Виберіть країну:

Написати нам

Бажаєте працювати з нами?

    photo
    Діджиталізація бізнесу

    Як створити ефективний сайт: поради для початківців

    26.04.2023 0

    Створення ефективного та якісного сайту може бути складним завданням для початківців. Але, якщо ви зацікавилися цим питанням, отже розумієте, що без якісного ресурсу ваш бізнес не отримає належного розвитку і не приверне увагу нових клієнтів.

    Дотримуючись наших порад, кожен зможе створити привабливий візуально, легкий навігації та інформативний сайт, який згодом принесе вам відмінний прибуток. У цій статті ми розповімо про основні кроки для запуску ефективного ресурсу.

    1. Визначте свою цільову аудиторію

    Першим кроком під час створення сайту є визначення цільової аудиторії. Якщо ви знаєте на кого орієнтовані продукт чи послуга, зможете швидше зрозуміти, як має виглядати ресурс. Визначення цільової аудиторії зможе допомогти зробити сайт візуально приємним та привабливим, вибрати шаблон, наповнити його та продумати стилістику текстів.

    2. Виберіть правильну CMS

    CMS або Content Management System, що в перекладі означає «система управління контентом». Це «движок», на якому працюватиме сайт. Вони бувають з відкритим кодом, коробкові, самописки та фреймворки.

    Зараз є безліч їх різновидів. Тому вибрати ЦМС-ку, яка найкраще підходить для вашого сайту, досить важко. До цього питання необхідно підійти особливо ретельно, проаналізувавши всі ключові моменти, важливі як користувачеві, так і адміністратору.

    Також, врахуйте, що сайт має бути легким у використанні. Ніхто не хоче витрачати багато часу на пошук того, що йому потрібно. Тому сторінки повинні швидко завантажуватися. Зробіть таблиці і форми зручними для користувачів та адаптуйте ресурс для комп’ютерів й мобільних гаджетів.

    3. Пропишіть інтуїтивно зрозуміле меню

    Переходи між категоріями повинні бути зрозумілими та легкими у використанні. Спочатку визначте які категорії повинні бути на першому рівні, а що розмістити в підменю. Зробіть навігацію настільки простою, наскільки це можливо, щоб користувачі могли легко знайти те, що шукають.

    4. Створіть привабливий дизайн

    Зараз є маса шаблонів (платних та безкоштовних), які допоможуть зробити сайт унікальним та візуально привабливим. Також можна промальовувати графіку, звернувшись до співробітників GeniuStudio.

    Дизайн сайту має відповідати вашій бренд-ідентичності. Визначте гаму кольорів, тип тексту, шрифти, логотипи та використовуйте лише їх.

    5. Оптимізуйте свій сайт по SEO

    SEO (пошукова оптимізація) — це ключовий фактор для успішного просування сайту. Створіть ресурс із гарним та якісним контентом, включаючи в тексти ключові слова. Також не забувайте про метатеги та оптимізовані заголовки. Так сайт швидко індексуватиметься пошуковими системами.

    6. Запостіть контент високої якості

    Високоякісний контент – це один із ключових факторів, який приведе відвідувачів на ваш сайт. Створення текстів, котрі відповідають на питання клієнтів, допоможе збільшити час, проведений ними на сторінках. Таким чином, ранжування в пошукових системах покращиться без будь-якої додаткової реклами. Контент може бути у вигляді статей, відео, інфографіки та інших форматів.

    7. Подумайте про цілі сайту

    Визначте цілі та поясніть їх команді розробників. Наприклад, якщо ви створюєте сайт для продажу товарів, задача ресурсу — збільшити кількість потенційних клієнтів та, відповідно, продажів. Коли ж ви прописуєте блог для надання інформації про вашу компанію або її послуги, головною метою є не замовлення чогось, а привернення уваги відвідувачів. Після визначення цілей, ви зможете швидко створити план дій та отримаєте високоякісний кінцевий продукт.

    З чого новачкові розпочати створення сайту?

    Зі звернення до команди GeniuStudio! Ми допоможемо створити ефективний сайт, який залучить велику кількість нової цільової аудиторії.

    Також після запуску ресурсу завжди пам’ятайте — він вимагає постійної роботи та покращень. Цей процес безперервний, оскільки сайт потрібно вдосконалювати, адаптуючи його під інтереси публіки та алгоритми пошукових роботів. Але якщо ви ще на етапі ідеї зробите все правильно, то отримаєте швидке збільшення продажів та популярність у вашій сфері.

    Click on a star to rate it!

    Average rating 0 / 5. Vote count: 0

    No votes so far! Be the first to rate this post.

    Коментарі

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *