Виберіть країну:

Написати нам

Бажаєте працювати з нами?

    photo
    MODX

    Оптимізуємо інтеграцію аналітичних цілей в Modx з використанням Formit та FormAjax

    03.08.2022 0

    Сучасний інтернет-простір неможливо уявити без аналітики. Від оптимізації маркетингових стратегій до вивчення поведінки користувачів, метрика та аналітика грають ключову роль. На цьому фоні правильне підключення цілей аналітики у системах управління контентом, таких як Modx, стає вирішальним.

    Підключення аналітики: чому це так важливо?

    Більшість онлайн-проєктів активно користуються інструментами аналітики. Це не лише дозволяє збирати статистику, але й оптимізувати діяльність на сайті. Завдання розробника часто полягає в тому, щоб правильно встановити відстеження цілей так, щоб інформація була максимально достовірною.

    Втрати через подію submit

    Типова помилка, якої варто уникати — це використання події submit для відстеження відправки форми. Незважаючи на, здавалося б логічний підхід, він може вести до невірної статистики, оскільки така подія відбувається кожного разу при кліку на кнопку відправки, навіть якщо дані форми невалідні.

    Інтеграція аналітики в Modx Revolution

    Збирання цілей для Modx можна втілити декількома методами. Особливу увагу варто звернути на компоненти FormIt та FormAjax, які входять до складу Modx Revolution. Їхня головна перевага — можливість коректного відстеження відправлення форми завдяки події af_complete.

     

     
    $(document).on('af_complete', function(event, response) { 
       var form = response.form; 
       if (form.attr('id') == 'master') { // визначаємо ідентифікатор форми
            if (response.success) { // перевіряємо форму відправлено успішно чи ні
                 dataLayer.push({'event':'form_quote'}) // подія для цілей аналітики
             } 
         } 
    }); 
    
    

     

    Цей приклад, базований на jquery, демонструє як можна ефективно визначити успішну відправку форми і надіслати відповідний запит до системи аналітики.

    Правильне налаштування аналітики в Modx вимагає глибокого розуміння як самої платформи, так і механізмів відстеження. У вас є питання або потреба в експертній допомозі? Звертайтеся через коментарі або форму на сайті!

    Click on a star to rate it!

    Average rating 5 / 5. Vote count: 2

    No votes so far! Be the first to rate this post.

    Коментарі

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *